Turist 2.0

Turist 2.0

På nyårsdagen då nästan allt är stängt här passade vi på att ta bilen och besöka olika turistmål. 

Första målet var Millaa Millaa Falls som är ett 18 meter högt vattenfall. Fint att se på och det fanns folk som badade men om man förväntade sig ett fall med klart och genomskinligt vatten så tar man fel, grumligt och i mina ögon inte så inbjudande. 


Då vi åkte dit tyckte jag nog att bensinen skulle räcka, över kvarts tank, men då det var mycket upp och ner mellan dalarna så hade vi en bensinlampa som lös fint så det blev vild jakt på öppen bensinmack bland bergsbyarna innan vi kunde åka vidare. 

Nästa turistmål var Manu Tropical Sky Walk som är en vandringsstig genom regnskogen och som man i vissa delar kan gå ut på uppbyggda gångar i höjd med trädtopparna. Väldigt varmt och såg lite bättre ut på bild än jag kommer minnas det. 


Då vi betalade entré till Manu Tropical Sky Walk så fanns ett paketerbjudande tillsammans med nästa stop på vår turistresa, Paronella Park. 

Paronella Park är arvet av en Catalonsk snubbe som kom över till Australien för att han hade bestämt sig för att bygga ett slott. Min gissning är att han led av Gaudíkomplex. Hur som helst åkte han över och jobbade rätt hårt inom sockerrörs industrin för att skrapa ihop pengar så han kunde bygga sin park med sina slott. 

Hela parken är inne i regnskogen och återigen så var det väldigt varmt att gå runt där. Fin park och fint vattenfall med mycket fisk och sköldpaddor i vattnet. Efter allt detta var vi alla sjukt hungriga så vi åkte tillbaka till Mission Beach där vi bodde för att äta på lokala sportbaren. 

Beställde mat och det såg inte ut att vara så mycket folk så vi räknade med snabb föda. Efter 45 min började jag ifrågasätta varför vi inte fick vår mat då andra sällskap som kommit betydligt senare fått både förrätt och varmrätt. 

Blev till en börjad hårt dissad och de var på gränsen till otrevliga. Då jag inte gav mig och det sedan visade sig att de supit bort vår beställning så fick vi maten snabbare än jag fick pengarna tillbaka. 

Idag åker vi ifrån Mission Beach upp till Cairns och vidare äventyr. 

Lämna ett svar