Mission Beach

Mission Beach

Just nu befinner vi oss i ett regnigt Cairns just hemkomna från en tur till Green Island som Cissi och jag besökte för 20 år sedan då vi var här. Lite mer exploaterat än då men ändå en fin tur. 

Tänkte dock berätta lite om hålan Mission Beach som vi bodde i innan vi kom hit till Cairns. 

Det fanns verkligen inte mycket att göra och även om jag tyckte att vi gjorde bra research på våra boenden så var vårt ”resort” inget att hänga i julgranen. Vi måste nog erkänna att vi misslyckades här. Rummet såg ut som ett fängelse och vi var inte de enda som bodde där. Vi delade tak med myror, spindlar, ödlor samt en kackerlacka på över 2 cm (R.I.P). 
Vi bodde på Mission Beach Resort men det låg inte vid Mission Beach. Det fanns en strand men det var inte MB. Vi fick istället ta bilen 6-7 km för att komma till MB och det lilla ställe som man med lite god vilja skulle kunna kalla ett samhälle. 


Inget fel på själva stranden, då det är stinger säsong så fick man bada innanför ett stingernet och det var väldigt varmt i vattnet 29 grader så det svalkade inte så mycket från 32 grader i luften. 

Vårt resort beboddes mestadels av ”hill billies” som i de flesta fall hade med sig fiskebåt samt obligatoriska kylväska full med öl. Dessa kylväskor skulle tydligen även finnas med i poolen då de badade, inte bredvid, I POOLEN!

Då planeringen var så att vi lyckats pricka in nyår i MB var det bara att leta upp något ställe som kunde erbjuda något som liknade en nyårsmiddag. Resorten erbjöd en nyårsbuffe i något som mer liknade en skolmatsal så det var inte en option. 

Vi bokade till slut bord på ett ställe nära stranden (ja 6-7 km bort) och när vi väl kom dit för nyårsmiddag så var det full fest, de flesta klädda i samma kläder de haft hela veckan på stranden. 

Efter vår ”supé” som bestod av Quesadilla, Spagetti Carbonara samt hamburgare begav vi oss vidare till ett annat ställe som var lite mer civiliserat för att invänta tolvslaget.


Efter klassisk nedräkning och många Happy New Year! Åkte vi hem. Vår chaufför för kvällen (Cissi) som körde för andra gången på vänster sida (vi hade tränat hem från stranden i dagsljus på dagen) kom inte långt innan hon blev invinkad av lokala polisen som ville att hon skulle blåsa. Han måste dock trott att han skulle få en på kroken då Cissi tryckte på fel fönsterknapp inte mindre än 3 gånger innan hon fick upp förarfönstret. Allt gick dock bra till slut och vi kunde fortsätta hem. 

Lämna ett svar