Snabba beslut och lite ont

Har varit lite frånvarande här några dagar men det beror på att dagarna ser väldigt lika ut, bad vid pool eller strand. Lunch, middag o.s.v.

Idag då vi vaknade såg det dock lite annorlunda ut, lite moln på himlen och blåst. Vi tog då ett snabbt beslut att hyra en bil och åka iväg på en liten utflykt.

Sagt och gjort tog vi oss ner till den lokala biluthyraren och beställde en kärra. Det blev en Peugeot 207 som sett sina bättre dagar. Vi frågade fröken uthyrare om vi behövde GPS men nej då det behövs inte. ”There are only the main road and then you go from There” yea right!

Problemet började med att vi skulle ta oss till ”main road” vilket inte var så lätt, vi åkte ganska nära så att vi ett tag funderade på att lyfta över vår lilla bil till den större vägen. Åkte igenom små byar för att sedan vända och åka tillbaka igen. Man kunde riktigt se hur de lokala grekerna satta ett nytt streck för ytterligare en turist som åkte fel.

När vi väl kom ut på stora vägen hade vi först tänkt åka till ett närliggande ställe men vågade helt enkelt inte lämna tryggheten när vi väl funnit den.

Till slut vågade vi oss av vägen och kom fram till den lilla sötvattenssjön Kourna Lake. Stenig strand men varmt och skönt. Ser ut lite som en turkos lagun mellan bergsluttningarna. Vi tog ett bad och även en tur i trampbåt, jobbigt i motvinden men väl värt de €10 de kostade.

Under badet råkade Therese av misstag sparka mig på en tå, gjorde ganska ont men jag tänkte inte på detta så mycket mer.

Efter detta åt vi lunch tillsammans med de grekiska familjerna (vi har lärt oss att dit grekerna går är där den bästa maten finns), så även här.

På tillbakavägen letade vi oss till slut fram till vägen genom ravinen Therisiano Gorce upp mot byn Theriso. Även denna rutt var svår att hitta men då vi väl fann den var det värt besväret. Bergsgetter efter vägkanten och fint landskap.

Väl tillbaka och bilen återlämnad så tar jag av mig skorna då jag har lite ont efter ”badolyckan”, det visar sig då att min tå är helt blå och gör nu betydligt mer ont. Vet inte om det blir flip floppar på hemresan eller om jag kan ha vanliga skor? Är det flip flopp väder hemma?

Nu blir det några lugna dagar till innan vi beger oss hem.

Bifogar några fina bilder från badet samt en mindre fin bild på tån, hoppas ni kan stå ut med detta?

20130701-001457.jpg

20130701-001508.jpg

20130701-001612.jpg

1 kommentar på “Snabba beslut och lite ont

Lämna ett svar